Meer beleving op Batibouw

Als er een grote trend te bespeuren was op Batibouw, dan was het wel die van de beleving. Want zowel de beurs als de standhouders hebben door dat je met het puur tonen van je producten de bezoekers niet meer warm maakt om naar de beurs te trekken. Dit jaar stond dus volop in het teken van inspiratie en dat kunnen we enkel toejuichen.

Een van de opvallendste nieuwigheden was de transformatie van Paleis 4 tot ‘Inspiration Zone’. Daar konden we kennismaken met vier inspirerende woningen, die met de hulp van een interieurarchitect als collectief woonproject worden voorgesteld. Het gaat om een studio, een appartement met één slaapkamer, een appartement met twee slaapkamers en een eengezinswoning, elk ontworpen in een eigen stijl.

In de studio staan de kleuren zwart en wit centraal. Deze combinatie blijft trendy en staat garant voor een moderne, minimalistische stijl.   

Het appartement met één slaapkamer wordt ingericht met natuurlijke materialen als hout, en is rijkelijk aangekleed met planten. Subtiele exotische toetsen garanderen een knusse en harmonieuze look.   

In de flat met twee slaapkamers  staat alles in het teken van welzijn en eenvoud. Kleuren als beige, gebroken wit en grijs werken een cosy sfeer in de hand.   

In het huis is notelaar prominent aanwezig. Die vrij donkere houtsoort past perfect bij natuurlijke kleuren als wit, grijs en groen. 

Al deze woonvormen worden in één ruimte gegroepeerd, rondom een gemeenschappelijke tuin. Het bleek wanneer we er waren op de openingsdag een van de drukste plekjes van de beurs te zijn waaruit we kunnen concluderen dat het een goede richting is om meer inspiratie te tonen. 

Maar ook de standen worden elk jaar mooier en mooier. Daarbij hebben ze goed begrepen dat een bad of douche beter verkoopt wanneer ze in een mooie inspirerende setting staan, iets wat ook Ikea goed onder de knie heeft. Er waren dan ook stands waar we eigenlijk helemaal niet hoefden te zijn maar waar we met veel plezier doorheen wandelden, zoals de stand van Facq, Niko of Ramen Engels.

Wie op zoek is naar inspiratie om te bouwen, te renoveren of een woning een nieuwe look aan te meten, is tijdens BATIBOUW – van 29 februari tot 8 maart 2020 – welkom in Paleis 4 van Brussels Expo. Architecten en exposanten zullen er met veel plezier alle vragen van bezoekers beantwoorden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s