Drie in een met het Velux STUDIO dakvenster

Vorig jaar introduceerde Velux op Batibouw hun gloednieuwe STUDIO dakvenster en vertelden ze er meteen bij dat het de bedoeling was om af te tasten of dit nieuwe product wel ging aanslaan bij het publiek. Een jaar later blijkt dit zeker het geval en dat is niet verwonderlijk want dit dakraam biedt heel wat interessante oplossingen.

Doordat in één en hetzelfde frameprofiel, dat smaller is dan een standaard frameprofiel, drie individuele dakramen zitten, valt er 23% meer daglicht naar binnen in vergelijking met drie aparte dakramen naast elkaar.

Aangezien het om één kader gaat, komt er maar ook één installatie aan te pas wat voordeliger uitkomt dan bij een installatie van drie aparte dakramen. De twee ramen aan de zijkanten kunnen geopend worden voor een makkelijke natuurlijke ventilatie van de ruimte, het middelste raam is een vast element.

In zijn totaal heeft het STUDIO dakraam een breedte van 1,83 m en een hoogte van 1,18 m waarmee het meteen een van de grootste Velux ramen is en een prachtig panoramisch zicht naar buiten toe geeft. Ons lijkt het een praktische en prijs/kwaliteit heel fijne oplossing om een pak meer licht naar binnen te trekken én een prachtig zicht naar buiten te creëren. En ook het raam zelf, met zijn smallere profielen is zoals je op de foto’s kan zien architecturaal heel erg mooi.

Het Velux STUDIO dakraam kan je nog tot volgend weekend met je eigen ogen zien en uitproberen op Batibouw. Hieronder alvast nog enkele foto’s die we zelf afgelopen zaterdag genomen hebben tijdens ons bezoek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s