MissPrint: vrolijk behang uit Engeland

Het Engelse MissPrint behang werd in 2005 opgericht aan de keukentafel van moeder Yvonne en dochter Rebecca. De eerste collectie die het duo uitbracht was een serie patronen geprint op zijde. Vandaag de dag is MissPrint uitgegroeid tot een uitgebreid merk dat niet alleen behang maar ook stoffen, kussens, lampenkappen en andere items creëert. Elk patroon wordt nog steeds door Rebecca met de hand ontworpen in een schetsboek waarin ze prachtige lijnenspellen en abstracte botanische prints tekent die erna gedigitaliseerd worden. Daarbovenop gieten ze de prints in een van hun kenmerkende kleuren waardoor je altijd wel een behang vindt wat in de sfeer van je huis past.

Het Shapes behang uit de Seven Sisters Collection toont eenvoudige geometrische vormen ofwel shapes. Dit abstracte behang is ontstaan door de vormen uit te knippen uit papier en ze bij elkaar te brengen in een patroon.

Het Wildflower behang uit tot de Pioneer Collection haalde zijn inspiratie uit energieke wilde bloemen in volle bloei. Een mooie decoratieve versie van het vele bloemen behang wat op de markt is. Het speelse patroon bestaat in mosterdgeel, saliegroen, diepblauw en koraal en vult je interieur meteen met zowel kleur als leven.

Het Tropics behang dat behoort tot de Seven Sisters Collection en bestaat uit een grootschalig tropisch bladontwerp wat is gebaseerd op de Polka-Dot begonia. Dit patroon bestaat in een hele reeks groene, blauwe en grijze tinten.

Een van onze favorieten is het Deep Sea behang uit de Pioneer Collection. Met een prachtige illustratievorm bestaande uit verschillende honderden puntjes haalt Deep Sea inspiratie uit unieke zeeplanten en zeewier. De prachtige onderwaterbossen bootsen de zachte eb en vloed onder water na en worden tot leven gebracht door een palet van op rif geïnspireerde tinten van diepe wintertalingen tot lichtgroene tinten.

Dit is een andere kleurenvariant van het Deep Sea behang voor wie liever lichtere tinten ziet in huis.

Het Bloom behang uit de Seven Sisters Collection is gebaseerd op de exotische vormen en indrukwekkende bloemenpracht van de Australische Banksia-plant. Deze is ook verkrijgbaar als in lichtere blauwtinten. Hier kan je meer blauw behang vinden.

Het Nazca behang komt uit de uit Pioneer Collection van het vooraanstaande Engelse merk. Grafische patronen en vormen herhalen zich vrijelijk om een ​​eigentijdse kijk op oude motieven en symbolen te onthullen. Geïnspireerd door de Nazca-lijnen en geogliefen straalt het kenmerkende abstracte patroon een gevoel van plezier en karakter uit.

Het Mono behang dat behoort tot de Seven Sisters Collection bestaat uit honderden aangebrachte stippen die door hun metaalverf mooi het licht reflecteren. Zowel overdag wanneer de zon erop valt als ‘s avonds wanneer er met een perfect geplaatste lamp een mooi effect kan gecreëerd worden.

Het Pendulum behang uit de Seven Sisters Collection is geïnspireerd door geometrie, elementaire vormen en oude symbolen, en creëert met zijn ontwerp verticale herhalende hiërogliefen. Het gedurfde grafische patroon wordt benadrukt door metallic inkten en de tactiele afwerking van zijn mooie oppervlakte druktechniek.

Het Muscat Small behang komt uit de Kinkfolk Collection. Oorspronkelijk geïnspireerd door op wetenschap gebaseerde ontwerpen uit het midden van de eeuw, groeien abstracte organische vormen op uit slanke verticale stengels. Het behang is bedrukt met een techniek die lijkt op blokprinten, waardoor het een subtiele textuur krijgt, met een fris kleurenpalet dat de vintage vormen nieuw leven inblaast.

Het Bottles behang uit de Seven Sisters Collection is zoals zijn naam al doet vermoeden gebaseerd op flessen. Glazen flessen worden al sinds de oudheid gebruikt en zijn symbolisch geworden voor wijn, feest en vermaak. De glazen fles bootst ook de menselijke vorm na met zachte organische rondingen. Dit behang is bedrukt met een zeefdruktechniek voor een rijke krijtachtige afwerking en levendige metaaltint. Al het luxe behang is gedrukt met inkt op waterbasis, is niet toxisch, vrij van zware metalen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s