Haal bloemen in huis die nooit verwelken

We gaan volop de winter in dus op bloemen in de tuin is het nog even wachten, maar dit betekend niet dat je er je huis niet mee kan opfleuren. Bloemen behang is van alle tijden en is zowat een van de eerste motieven die op behang werden gemaakt. En ook vandaag de dag is het nog steeds een mooie decoratieve manier om je huis wat op te fleuren.

In tegenstelling wat je op het eerste zicht zou denken is blooemenbehang momenteel allesbehalve saai. Neem nu het Engraved Flowers behang van KEK Amsterdam waarbij ze door middel van gegraveerde illustraties bloemen gigantisch groot hebben opgeblazen. In deze versie is de illustratie gedrukt in goudverf wat een grandioos effect geeft.

Binnen hun reeks met uitvergrote bloemen vonden we dit Golden Age Flowers fotobehang ook een topper. Dit behang is een uitsnede uit een beroemd schilderij van Jan Davidsz de Heem (1670) waarvan het origineel in het Rijksmuseum in Amsterdam hangt. Dit luxe behang is gemaakt van hoogwaardig vliesbehang (165 grams) zonder coating, waardoor het een extra matte uitstraling heeft.

Bij KEK Amsterdam vonden we ook dit Golden Age Flowers behang uit hun Gold Metallics Collection die bestaat uit grote gouden bloemen met een zijdeglans-achtig effect. Wie fan is van roze kan hier nog meer roze behang vinden.

Een klassieker maar zeker niet minder mooi merk is Designer Guilds behang die onder andere dit Sibylla Garden Black And White behang in huis hebben. Sibylla Garden doet denken aan een prachtige zomerse dag in de tuin waar bloemen en vlinders in overvloed te bewonderen zijn. Gedrukt op een niet- geweven ondergrond in twee mooie zachte kleurstellingen.

Het Flower behang uit de Blooming Collection van Hooked On Walls gaat een iets tropischere toer op met een selectie mooie planten die op een bijna zwarte achtergrond perfect tot hun recht komen.

Hieronder nog een versie van het Flower behang in een andere kleuren en bloemen combinatie.

Een echte eyecatcher is het Mille Fleurs behang uit de Galerie II Collection van het Franse merk Pierre Frey. De bloemenweelde is oorspronkelijk gemaakt door Gaël Davrinche die het heeft geschilderd op een groot canvas wat op de grond is gelegd en waar de kunstenaar met zowel penselen als z’n handen de verf aanbrengt om tot dit prachtige geheel te komen.

Botanisch behang Bold Botanics van KEK Amsterdam is ontworpen met romantische Engelse landhuizen in het achterhoofd. Klassiek behang, maar toch met een stoere en eigentijdse uitstraling. Ook hier geeft de zwarte achtergrond een mooie diepte aan het bloemenpatroon.

Met het Japonais behang van Arte haal je een luxueuze Aziatische sfeer in huis. Het behang heeft een mooi patroon van minimalistische bloemen die een grafisch geheel vormen. De structuur van het papier lijkt ietswat afgewassen waardoor het een vintage effect geeft. Er is keuze uit een ton sur ton en drie opvallender kleurencombinaties: rood en turkoois, lichtgroen en grijs, en ten slotte mosterdgeel en jeansblauw.

Ook bij Arte hebben ze dit Decorata behang wat behoort tot de Figura Collection. Het is gemaakt van een geweven grasstructuur en heeft een mooie mondaine uitstraling in een zeer hedendaags kleurenpallet van zacht oranje, beigetinten én grijsvarianten  Een prachtig structuur behang met een ruwere basis geeft direct een natuurlijke look in je interieur.

Het Karin Sajo 7 behang van Hooked On Walls is een ontwerp dat behoort tot de Karin Sajo Collection. Karin Sajo, gepassioneerd door kleur en materialen, was jarenlang ontwerpster in de wereld van de Haute Couture en werkte onder andere voor Studio Dior en Jean-Paul Gaultier. De collectie is geïnspireerd door “land en zee”, twee van Karin Sajo’s belangrijkste inspiratiebronnen. Ze omvat zeer kenmerkende creaties uit haar stoffencollectie. Met dezelfde elegantie en emotionele kracht, worden de ontwerpen omgezet in muurbekleding met delicate texturen.

Het Watsonia behang uit de Rituel Collection van Pierre Frey is een ontwerp wat is gebaseerd op de Zuid-Afikaanse Watsonia bloem en werd oorspronkelijk hand geschilderd wat voor een heel uitzonderlijk patroon zorgt.

Bij hetzelfde merk hebben ze het Acorus behang. Een ontwerp dat behoort tot de Galerie Collection waarbij ze grassen en kruiden hebben uitvergroot en ze prachtig weergeven door middel van de cyanotype techniek. Het effect wordt nog extra versterkt door het in zwart en wit te brengen waardoor dit bloemenbehang ook in de meest moderne interieurs tot zijn recht komt.

En om af te sluiten is er dit Angel’s Trumpet behang uit de Seville Collection van het Engelse Cole & Son. Gebaseerd op de Angel’s Trompet bloem die bloeit in Zuid-Amerika. Angel’s Trumpet is volledig met de hand geschilderd in een traditionele botanische illustratiestijl. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s