Wonen in het groen

Groen is een kleur die we vaak tegenkomen in het interieur, of het nu gaat om meubels, accessoires, planten of een hele muur. Wanneer je op zoek gaat naar behang is de kleur groen dan ook alomtegenwoordig. Van mooie grafische patronen tot een wilde jungle print, zowat alle soorten en stijlen vinden we erin terug. Hier enkele van onze favoriete groen behang patronen.

En met jungle behang gaat we meteen van start. Dit Chintz behang van Arte behang is een ontwerp dat behoort tot de Essentials | Les Tricots Collection. Net zoals op de foto is het een leuk idee om het behang te combineren met echte tropische planten waardoor je je nog meer in de tropen waant.

Het Curve behang uit de Icons Collection van Arte heeft een heerlijke 60’s vibe met z’n mooie halve manen patroon. En ook van dicht spreekt dit textielbehang wat op vlies is gemaakt tot de verbeelding. Want het 3D effect van de boucléstof voelt aangenaam aan en heeft bovendien een positief akoestisch effect. 

Ook een luxe behang waar je niet van zal kunnen blijven is het Corduroy behang uit de Lush Collection van Arte. Zoals je op de close up foto kan zien heeft het lijnenpatroon ook hier een 3D effect.

Zoals z’n naam al doet vermoeden is het Mosaic behang uit de Monsoon Collection van Arte een waardige tegenhanger om een tegeleffect op je muur te creëren. Dit Vinylbehang op vlies is bovendien afwasbaar dus leent het zich ook voor ruimtes die het wat harder te verduren hebben zoals een inkomhal of gang.

Weer wat natuurlijker is het Expédition behang uit de Flamant Les Mémoires Collection van Arte. Van dichtbij zie je op dit behang een soort rasterpatroon wat het samen met de afgewassen tint een mooie vintage look geeft.

Uit Arte’s Flamant Les Unis – Linens Collection komt dit Lin behang wat inderdaad lijkt alsof je een mooie linnen stof op je muur hebt hangen. Dit behang is dan ook zo warm en aaibaar als linnen, met dezelfde natuurlijke uitstraling. En net als linnen is ze bijzonder duurzaam en luchtdoorlatend, zodat de muur blijft ademen.

Een ander behang met 3D structuur is het Parquet behang uit Arte’s Spectra Collection. Door zijn vorm en textuur creëert deze muurbekleding hetzelfde luxueuze effect als visgraat parketvloer, maar deze keer geeft de houtlook een stijlvolle touch aan je muren.

Een van onze favorieten is het Thin Lines behang van het Deense Ferm Living. Een ideale oplossing om ruimtes optisch wat hoger te maken dankzij de verticale lijnen.

Het Karin Sajo 5 behang van Hooked On Walls is een ontwerp dat behoort tot de Karin Sajo Collection en heeft een mooi organisch patroon wat meteen levendigheid in je ruimte brengt.

Nog een hele mooie is het Pavartina behang uit de Décors & Panoramiques Collection van Arte Pavartina. Dit handgeschilderde patroon illustreert verschillende edelstenen via een dwarsdoorsnede. De lagen tonen een geologisch proces van duizenden jaren. Dit unieke motief is afgewerkt in een elegante satijnlook.

Iets helemaal anders is het grafische Cosma behang uit de Atelier Collection van Arte. Deze muurbekleding heeft de authentieke look van zacht, luxueus leder, compleet met haar natuurlijke nuances en onregelmatigheden. De details van handgestikt leder dragen bij tot de realistische uitstraling van dit verfijnde behang. Het gebruik van extra zware vinyl was essentieel voor het bekomen van de realistische textuur en het gevoel van echt leder.

Helemaal tropisch is het Palmera behang uit de Essentials | Travellers Collection van Arte. Let vooral ook op het heerlijke detail op de tweede foto hoe de structuur van dit behang is gemaakt. Het zou niet misstaan in een hotel aan de Azurenkust in de jaren ’60.

Binnen dezelfde stijl vinden we het Botanic behang uit Arte’s Manila Collection ook een topper.

En voor wie graag helemaal realistisch in de natuur zit is het Monstera Leaves behang uit de Botanical Collection van KEK Amsterdam een aanrader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s