Zwart behang hoeft niet somber te zijn

Zwart behang klinkt misschien wat somber op het eerste zicht en helemaal zwart behang zie je gelukkig maar weinig. Maar de combinatie van zwart met een andere kleur maakt het dan weer net heel interessant om een accentmuur mee op te bouwen in je huis.

Het Marble Fotobehang van KEK Amsterdam bestaat in verschillende tinten waarvan de donkerste op zwarte marmer lijkt. De grijs/witte nerven geven het zijn natuurlijke speelse karakter net alsof er een echte natuursteen tegen je muur hangt.

Voor wie liever grafisch behang in huis haalt is het Diagonal behang van het Belgische merk Arte een mooie optie. Het zwarte patroon waarin je toch een mooie structuur ziet heeft een glanzend effect waardoor het licht in je ruimte toch wat weerkaatst wordt ondanks de donkere tint.

Binnen de grafische behangen heeft het Engelse Cole & Son ook wat moois in huis zoals dit Quartz behang van hun Curio Collection. Dit design behang geeft door zijn geometrische vormen bijna een diepte effect aan je muur.

Een heel ander zwart motief van hetzelfde Engelse merk is het Seafern behang waarbij ze prachtige koraalillustraties hebben gemaakt die zijn geïnspireerd op botanische prints uit eind 1700. Heel stijlvol en kwalitatief luxe behang zoals we gewoon zijn van Cole & Son.

Dat kunnen we ook zeggen van het College Stripe behang, eveneens van Cole & Son binnen hun Marquee Stripes Collection. De streepjes zijn zo geïllustreerd dat het lijkt alsof het inkt is die naar beneden loopt. Wanneer je ze van dichtbij bekijkt zie je dan ook dat het geen strakke lijnen zijn maar ontdek je mooie onregelmatigheden alsof ze met een penseel een voor een op de muur zijn aangebracht.

Het Chanderi behang van Arte uit hun Les Nuances Collection heeft een vintage feel door zijn gestipt patroon wat van dichtbij bijna aan ruwe stof doet denken.

Brede verticale strepen geven je ruimte meteen een bold karakter en dat doe je nog uitgesprokener door een zwart/wit patroon te gebruiken. Het Stripe behang van Arte hun Flamant Les Rayures – Stripes Collection is daar een heel mooi voorbeeld van.

Natuur in huis halen doe je dan weer met het Wood Grain behang uit de Curio Collection van Cole & Son. Het houtpatroon geeft je muur een luxueuze uitstraling waarbij je bijna aan het papier moet voelen om te geloven dat het geen hout maar behang is.

Heel reytro 70’s is het Corduroy behang uit de Lush Collection van Arte wat met zijn 3D structuur even mooi oogt als het aanvoelt.

Een laatste mooie is het Nerve behang uit de Insolence Collection van Arte die een funky lijnenspel weergeeft wat een mooie brug vormt tussen retro en modern.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s