We bouwen een plantenhoek

Nu de verbouwing van ons nieuwe huis na een jaar bijna helemaal achter de rug is kunnen we eindelijk beginnen met het wat in te richten. En hoe kan je dat beter doen dan met planten!

In onze woonkamer zijn we van plan een plantenhoek te maken op een plek waar er heel wat licht binnenvalt en we al een soort van zitbank hadden gecreëerd die we eigenlijk niet gebruiken omdat de zetel vlakbij staat. Daar hebben we nu de planten gezet die onze verhuis hebben overleefd en hebben we een gigantische cactus besteld bij 123planten.nl.

We wilden graag een hoge plant erbij omdat onze ruimte een vrij hoog plafond heeft en een smalle hoge plant in onze woonkamer veel meer tot zijn recht komt dan bijvoorbeeld een minder hoge volle plant. De werkelijke hoogte van de cactus die zo om en bij de 160cm is voel je dan ook pas wanneer je er effectief naast staat. We hopen dat hij elk jaar nog een stukje gaat groeien zodat het een echte eye-catcher in de woonkamer wordt.

De cactus vonden we op een webshop, en we waren wel een beetje argwanend hoe die heelhuids bij ons zou geraken maar dat was helemaal onterecht want hij kwam in een speciale doos helemaal op maat van de plant en werd door DHL geleverd, de bezorger heeft er ook geen prikjes aan overgehouden 🙂

Bij de cactus bestelden we meteen ook een plantenbak waarbij we de Greenville reeks van Elho handig en mooi vonden. De Elho Greenville is gemaakt is van gerecycled materiaal en heeft een unieke water overloop wat het water geven een stuk makkelijker maakt. De mat witte tint past ook perfect bij de plek waar we de cactus wilden plaatsen.

Zoals je op de foto’s kan zien is de pot deels gevuld met vulcastrat. Dat is een grindsoort welke een vergelijkbare werking heeft als kattengrind, het absorbeert namelijk vocht. Omdat vulcastrat meer water absorbeert ten opzichte van gewone aarde, geeft het geleidelijk water af aan de wortels. Ook kan water zich niet onderin de pot verzamelen zodat wortels gaan rotten. De grond blijft luchtiger en de wortels krijgen meer zuurstof. Bovendien vonden we het mooier dan potgrond.

Voor cactusliefhebbers: hier is een link naar alle cactussen die nu verkrijgbaar zijn. Wat handig is aan deze webshop is dat elke individuele plant apart is gefotografeerd, dus je ziet daadwerkelijk de plant die je besteld en ontvangt. Wij kozen de Euphorbia Erytrea oftewel Wolfsmelk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s