4 trends die we zagen op Batibouw

Batibouw is weer van start gegaan, en net zoals alle andere jaren is het meer dan ooit de plek om een mooi overzicht te krijgen van wat er leeft in de bouw en renovatie wereld. Hier alvast enkele trends die we dit jaar hebben opgemerkt.

1/ Steellook

Waar het enkele jaren terug enkel done was om dit in een loft of industriële stijl te plaatsen zie je ze nu overal: de ramen in steellook. Waarom steellook? Omdat ze meestal niet echt van staal zijn maar van aluminium of soms zelfs kunststof, maar wel het uitzicht hebben van authentieke stalen ramen. Al zagen we ook hier en daar een stand waar ze de ramen nog in echt staal maken.

2/ Ovale baden

Naar een normale badkuip was het zoeken op Batibouw want alle merken pronkten voornamelijk met hun ovale baden. Vaak prachtige stukken die we dit jaar opmerkelijk vaak met witte kranen gepresenteerd zagen.

3/ Baksteen

De moderne nieuwbouw in het wit heeft helemaal afgedaan want er mag best wel wat kleur op de gevel en daarbij is baksteen terug van nooit weggeweest. We zien dan ook meer en meer architecturale pareltjes opduiken waarin baksteen het karakter van de woning volledig bepaald en ook op Batibouw was het materiaal alomtegenwoordig in heel wat tinten en uitvoeringen.

4/ Simpel & Smart

Dankzij wifi en smartphones breekt domotica door uit het ingewikkeld electronisch hoekje. Wou je vroeger domotica, dan had je een vakman nodig om dit alles te installeren en na een jaar of drie was je installatie al verouderd. De laatste tijd komen fabrikanten met oplossingen die op een heel eenvoudige manier je huis heel wat slimmer kunnen maken. Zo zijn we zelf heel erg fan van het Hue verlichtingssysteem van Philips en zijn we dan ook blij dat ze nu samenwerken met Niko waarbij ze schakelaars hebben ontwikkeld die je eender waar zonder bedrading kan plaatsen om de lampen te bedienen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s