Fritz Hansen 60th Anniversary van de Egg chair

Vandaag is de 60th Anniversary Limited Edition collectie van Fritz Hansen gelanceerd. Dit om te vieren dat de Egg, Swan en Drop Chair van Arne Jacobssen 60 jaar geleden zijn uitgebracht. Reden genoeg om een blogpostje over dit iconische meubelmerk te maken.

Voor deze verjaardagcollectie baseerden de designers zich op de sereniteit van de natuur als uitgangspunt. De materialen bestaan onder andere uit zacht, sereen Pure leder en een frame gegalvaniseerd met 23 karaats goud, die elk op hun eigen manier prachtig ouder worden. Het designteam heeft zich niet alleen toegespitst op het verouderingsproces maar ook op het gevoel, de look en de geur van het design.

Wie? Fritz Hansen begon zijn loopbaan als timmerman en richtte zijn meubelbedrijf op in 1872. In 1915 introduceerde hij de eerste stoel met door stoom gebogen hout en vanaf 1934 werkte hij samen met ontwerper Arne Jacobsen wat resulteerde in een reeks beroemde designklassiekers waaronder ‘Ant’ (1952), the ‘Series 7’ (1955), the ‘Grand Prix’ (1957) the ‘Swan’ (1958), en the ‘Egg’ (1958). Daarnaast kan je onder dit iconische designlabel ook werk vinden van designers zoals Hans J. Wegner, Piet Hein en Poul Kjærholm.

De drie meest iconische designs zijn ongetwijfeld de Butterfly chair (officieel Series7), de Swan chair en natuurlijk de wereldberoemde Egg chair. Meer design stoelen kan je hier vinden.

Behalve het rijke verleden blijft Fritz Hansen ook vandaag toonaangevend binnen de designwereld. Zo zijn de Fri fauteuil en de Ro fauteuil van Jaime Hayon enkele van onze favorieten.

De 60th Anniversary Limited Edition is vanaf 1 februari 2018 beschikbaar waaronder hier. Meer informatie kan je terugvinden op de website van Fritz Hansen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s