Ons balkon is klaar voor de zomer!

Vorig weekend maakten we eindelijk eens werk van wat meer groen op ons balkon. Het was geen dag te vroeg want vanaf vandaag is de zomer pas echt in het land. Welke plantjes en bloemen we hebben gebruikt en hoe we onze minituin hebben opgebouwd lees je hier op de blog van Floor.

Balkon tuin woonblog

Wil je meer inspiratie over bloemen en planten, neem dan zeker eens een kijkje naar alle andere projecten op de blog van Floor. Wij hebben er alvast enkele leuke ideetjes opgedaan en zijn supertrots dat onze minituin er ook tussen staat.

Woonblog-balkon-tuin-01

Woonblog-balkon-tuin-01

Woonblog-balkon-tuin-19

Woonblog-balkon-tuin-11

Woonblog-balkon-tuin-01

Woonblog-balkon-tuin-01

Woonblog-balkon-tuin-01

Woonblog-balkon-tuin-17

Woonblog-balkon-tuin-01

Woonblog-balkon-tuin-01

Woonblog-balkon-tuin-01

Woonblog-balkon-tuin-21

Woonblog-balkon-tuin-14

Woonblog-balkon-tuin-10

Woonblog-balkon-tuin-01

10 thoughts on “Ons balkon is klaar voor de zomer!”

 1. Heel erg geslaagd! 1 vraag: gaan die houten kistjes niet rotten als het regent? Dat heeft mij altijd tegengehouden om ze buiten te gebruiken, maar misschien hebben jullie een oplossing/tip?

  Like

 2. Ze zijn al heel verweerd door buiten te staan dus ik denk dat ze er nog wel even gaan tegenkunnen maar inderdaad na een tijdje zullen ze wel wat afzien van het weer. Er valt op ons balkon wel niet zoveel regen doordat het wat dieper ligt en de bakken zijn binnenin bekleed met plastic om geen water en natte aarde langs daar met het hout in aanraking te laten komen. Een oplossing zou kunnen zijn om ze te vernissen met matte vernis maar we gaan eerst zien of ze het zo wat uithouden.

  Like

 3. … die houten kistjes zullen hun tijd wel meegaan! Het gevaar is eerder dat je plantjes te lang met natte voeten (wortels) in de aarde staan… misschien toch zorgen voor wat afvoergaatjes! Maar zeg: wat een aantrekkelijk en uitnodigend balkonnetje!

  Like

 4. We hebben een systeem ingebouwd met afvoergaatjes zodat overtollig water van kist naar kist kan doorsijpelen en uiteindelijk in de afvoer terecht komt wanneer er echt teveel water is zoals bij zware regen 🙂
  Hierdoor moeten we ook enkel de bovenste kist water geven wat het er wel wat makkelijker op maakt.

  Like

 5. En welk soort boompje is dat als ik mag vragen? Zit die dan in een gigantische kist of heeft dat niet zoveel ruimte nodig als ik nu zou denken?

  Like

 6. De exacte naam van het boompje zou ik even moeten opzoeken. Veel ruimte heeft het niet nodig, het kwam in een pot met diameter 35 cm en 40 cm hoog. In de kist heeft hij dan weer wel wat meer ruimte zodat hij gerust wat kan groeien en de aarde ook meer vocht vasthoud zodat we het boompje niet elke dag moeten water geven.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s