Het mini-moestuin project

Het viel me dit weekend op dat zowel Ikea als Hema zich volledig storten op de grow-your-own-food trend. Allebei bieden ze kant-en-klare pakketjes aan om op een kleine oppervlakte zelf een groententuintje te starten. En omdat we zelf maar een stadsbalkonnetje hebben voelden we ons meteen aangesproken en starten we het mini-moestuin project! Om de paar weken geven we een update hoe ver het staat met onze mini moestuin en hopelijk ziet hij er tegen deze zomer uit zoals we op de verpakkingen mogen geloven.

Mini-moestuin-project-woonblog-01

In de Hema hebben ze zowat alles om van start te gaan. Van een zakje met zaadjes tot een volledig krat vol aarde en al wat je nodig hebt om je eigen moestuin te kweken. We kochten er een zakje met tomaten- en radijzenzaadjes, en een grow bag met munt.


Mini-moestuin-project-woonblog-05

Bij Ikea vonden we de Fröer kweeksetjes, we kozen deze met tomaatjes + basilicum en chilli + koriander. Op de verpakking zien we dat de aarde in een handige zak zit wat perfect is voor op ons klein balkonnetje.

Mini-moestuin-project-woonblog-03

We vonden er ook deze Socker plantenkas. Heel geslaagd van design en zeker handig om de katten weg te houden van kleine plantjes. Volgend weekend planten we de zaadjes en zoeken we een plaatsje op ons balkon. We hopen alvast op mooi weer!

Mini-moestuin-project-woonblog-04

Advertisement

6 thoughts on “Het mini-moestuin project”

  1. Die heb ik al vaak zien staan, en iedere keer denk ik: “Dat is iets voor mij!” Twee minuten later denk ik: ‘Dat groeit toch nooit…”
    Dus ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en het resultaat!
    Groetjes, Evy

    Like

  2. Tip: Gisteren Ikea-zaadjes en Hema-zaadjes gezaaid in potjes op de vensterbank, met plasticfolie erover. Nu bleek dat zowel IKEA-als HEMA-zaadjes in dezelfde verpakkingen zitten! Bij Hema kost één pakje basilicumzaad 0,99 euro. Bij IKEA krijg je er voor 2,5 euro thijm, koriander en potaardebriketten en papieren zaaipotjes bij.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s