Een nieuwe badkamer voor geen geld

Toen we vorig jaar ons appartement kochten was de badkamer wel ok, maar verre van sfeervol. Hij werd enkele jaren terug volledig gerenoveerd en het bad en kranenwerk zijn mooi en in orde, maar de tegels op de muren en de vloer waren heel wat minder fraai. We wilden graag de volledige handel eruit gooien en from scratch beginnen, maar aangezien er enkel iets aan de look moest gedaan worden leek het ons zonde om er veel tijd en geld in te steken.

Dus besloten we de tegels en muren te schilderen in een frisse witte tint. Eerst even de Levis special primer erop en daarna werkten we af met Levis Ambiance lak. Lees wel heel goed de gebruikshandleiding en reinig de tegels met amoniak tot ze volledig vetvrij zijn, anders ben je eraan voor de moeite.

Badkamer voor na

De badkamertegels op de vloer hebben we eruit geknald want eronder lag een mooie oude houten plankenvloer die we met de rest van de Ambiance verf hebben gelakt, en erna terug hebben afgeschuurd om een versleten effect te bekomen. De randen van de badkamer werden afgewerkt met houten plinten die voorzien zijn van een sierlijke Orac afwerking. De niet betegelde muurvlakken schilderden we wit met Levis keuken en badkamer Expert.

Hieronder een detail van de geverfde tegels.

Badkamer tegels verven

Het douchegordijn vonden we op Amazon, het stoeltje komt van de Designmarkt in Brussel. 

Badkamer 01

Om alle badkamerspulletjes in te bewaren gebruiken we een medicijnenkastje van Ikea dat we nog hadden liggen en errond hingen we vier kleine rekjes uit bamboe van Habitat.

Badkamer 02

Waarschijnlijk renoveren we binnen enkele jaren de volledige badkamer van kop tot teen, met nieuwe tegels, een groter bad, en authentieke kranen. Maar voorlopig is deze opfrisbeurt alvast mooi meegenomen, zeker voor ons budget.

Badkamer 03

9 thoughts on “Een nieuwe badkamer voor geen geld”

 1. Aha! Fantastisch! Thanks for the tip! Just what I needed! Ik zit met hetzelfde probleem! Vieze tegeltjes… Maar kan je ook de tegeltjes id douche daar mee schilderen denk je?

  Like

 2. @Ellen Wij hebben ook de douche ermee gedaan. Het is wel een heel secuur werkje en de tegels moeten echt 100% proper zijn voor je de primer aanbrengt. Het is zeker en vast ook maar een tijdelijke oplossing want ik kan me niet voorstellen dat het for ever and ever goed gaat blijven aangezien het verf is.
  Wij wilden eigenlijk nieuwe tegels aanbrengen en dachten, laten we eerst eens die verf erop zetten en als dat mislukt kunnen we altijd nog nieuwe tegels plaatsen. Maar het resultaat was ok dus hebben we het gehouden 🙂

  Like

 3. Prachtig gedaan en wat een leuke blog. Heb ons badkamertje ook opgeknapt met speciale verf maar aan de douche is er ondertussen wel wat verf terug losgekomen :(. Waarschijnlijk van het te grondig poetsen 😉

  Like

 4. Heb hier ook al eens mee geexperimenteerd, en verf is er zonder verkleuren of andere problemen 6 jaar opgebleven ( ook in douche ).

  Like

 5. Ik vind de wastafel en de kraan ook geweldig. Ben op zoek naar zo’n eenvoudige stijl. Waar hebben jullie ze vandaan?
  Groetjes Christel

  Like

 6. Ziet er echt heel mooi uit! Ik ben nu ook mijn badkamer aan het renoveren. De tegels zitten er al in. Alleen nog inrichten en dan kan ik ook genieten van mijn nieuwe badkamer 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s