Een weekendje schattenjagen op de Brussels Design Market

Dit weekend bezochten we de Brussels Design Market in Tour en Taxis, en vonden we een paar leuke items tussen het enorme aanbod van ongeveer 100 standhouders. We krijgen vaak reacties van mensen die deze beurzen iets te duur vinden. Zeker als je de prijzen vergelijkt met kringloopwinkels en rommelmarkten. En dat is ook zeker zo. Maar weet dat je altijd kan en moet afdingen. Want verkopers proberen uiteraard zo veel mogelijk te vragen, en dat is hun recht. Hoe zou je zelf zijn? 

Brussels design market woonblog 01

Maar bon, afdingen dus. Hoe doe je dat? Wij vragen altijd "of de prijs bespreekbaar is". Daarmee gooien we niet meteen zelf met een bedrag dat de verkoper kan beledigen en kan hij of zij nog altijd nee zeggen. Maar meestal krijg je meteen een lagere prijs voorgesteld. Als ze bijvoorbeeld zelf spontaan van 100€ naar 90€ gaan, dan zeggen wij 70€. Want je weet dat ze akkoord zullen gaan met 80€. 

Het tijdstip van de markt is ook essentieel. In de ochtend zijn de prijzen duurder, 's avonds kan je beter onderhandelen want hun spullen terug inpakken doen ze niet graag. Een voorbeeld: een kinderstoeltje van Thonet was op de Brussels Design Market op zaterdag 100€, op zondagnamiddag konden we de prijs laten zakken tot 50€. Uiteindelijk hebben we het toch laten staan, maar afhankelijk van het tijdstip en met een beetje onderhandelen werd de prijs de helft goedkoper. Hier een paar spullen die we wel mee naar huis namen.

Vintage deens design woonblog 01

Als eerste vonden we dit Deens kastje waar oorspronkelijk een tv toestel in gemonteerd zat. We konden 30€ afdingen en betaalden er uiteindelijk 90€ voor, een prikje als je kijkt naar de mooie afwerking en perfecte staat. Wat we er precies mee gaan doen weten we nog niet. Het in zijn gloriedagen herstellen door het als tv-kastje te gebruiken? Of als barkast herdopen? Misschien is een kattenkast een leuk idee? En zelfs als aquarium zou het niet misstaan.

Vintage deens design woonblog 02Vintage deens design woonblog 03

Dit kuipstoeltje is afkomstig van een Duitse fabriek, waar het al jaren verlaten in de kantine stof stond te vergaren. Als resultaat heeft het een mooi afgeleefd karakter, wat bijdraagt tot zijn charme. We konden opnieuw 30€ afdingen en namen hem mee voor 70€ waarna hij een mooi plaatsje kreeg in de badkamer.

Vintage kuipstoel woonblog 01Vintage kuipstoel woonblog 02Vintage kuipstoel woonblog 03

Tot slot waren we instant fan van deze Playboy uit het jaar 1974. Bij vintage magazines is het vooral de kunst ze zo ongeschonden mogelijk te vinden en deze was in perfecte staat. Altijd heel mooi om in te kaderen.

Playboy vintage 1974

6 thoughts on “Een weekendje schattenjagen op de Brussels Design Market”

  1. Geweldig kastje! Afdingen is een must op deze beurzen, 20% zou steeds haalbaar moeten zijn. Helaas zijn ook de standgelden voor design beurzen steeds hoger en worden de prijzen daardoor ook steeds hoger. Ergens moeten de verkopers doorrekenen.
    In Brussel gaat het over enkele honderden euros, in Parijs (Puces du Design) reeds enkele duizenden euros!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s