Rommelmarkten in Parijs: Les Puces de Saint-Ouen

Vandaag trokken we in Parijs naar de grootste rommelmarkt van Europa, Les Puces de Saint-Ouen. Eigenlijk is het niet één rommelmarkt op zich maar een bundeling van een twaalftal verschillende markten, sommigen in open lucht, andere in overdekte hallen. Elk hebben ze hun eigen aanbod en karakter. Maar wat ze allen gemeen hebben is de prijs, want die is eerder aan de hoge kant en zeker niet wat we verwachten van een vlooienmarkt. Koopjes ga je dus beter elders zoeken, zoals op Les Puces de Vanves. Maar dit neemt niet weg dat deze markt zeker en vast een bezoekje waard is.

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 01

Dat ze hier hun prijzen kennen komt vooral doordat buitenlandse opkopers op deze markt komen scouten naar unieke stukken die daarna van Amerika tot Japan verkocht worden door antiquairs. Ben je op zoek naar iets specifiek en wil je er voor betalen, dan vind je hier zeker je ding. Als je tijd hebt tenminste, want alle markten samen vormen een dorp op zich waar je gemakkelijk een week in kan snuisteren. 

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 02

Les Puces de Saint-Ouen is geopend op zaterdag van 9-18u, zondag van 10-18u en maandag van 11-17u. Op maandag zijn er wel wat minder kramen geopend. Je bereikt de markt best met de metro. Ga tot de eindhalte Porte de Clignancourt, en volg de pijlen naar 'Les Puces'. Steek de straat niet over richting McDonalds maar blijf aan de rechterkant wandelen richting Périphérique. Je zal zien dat er aan de andere kant van de straat al winkels zijn en er tientallen straatverkopers rondlopen maar deze vermijd je best.

Een beetje verder vlak voor de Périphérique zou je denken dat je er al bent maar vergis je niet, dit zijn nog niet 'Les Puces' maar een markt waar namaak en andere brol wordt verkocht, gewoon doorstappen is de boodschap. De echte rommelmarkt bereik je wanneer je onder de Périphérique bent doorgelopen. Steek nu de straat over en je vindt een infobord met de locatie van alle markten. Dit is de perfecte plaats om van start te gaan. 

Puces de saint ouen rommelmarkt parijs fleamarket parisKlik op de kaart om ze te vergroten.

Je zal merken dat er in de straten rond de markten een secundair circuit van handelaars is ontstaan die zich vooral bezighouden met het verkopen van namaak, t-shirts, souvenirs,… Laat je hierdoor niet ontmoedigen of misleiden en probeer ze vooral te vermijden. The good stuff bevindt zich enkel in de markten van 'Les Puces' zelf.

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 06

Hieronder een overzicht van de markten die we bezochten:

Marché Vernaison

Dit vond ik de sfeervolste en leukste markt. Hij is opgebouwd uit een wirwar van steegjes met aan elkaar plakkende koterijen en garageboxen waarin je heerlijk kan verdwalen. Heb je maar een uurtje dan zou ik me tot deze 250 kramen tellende markt beperken. Op Vernaison staat behalve klassieke antiek ook veel Mid-Century modern, Scandinavisch design en kleinere prullaria. Ga zeker op zoek naar Chez Louisette, een klein cafeetje verstopt in de steegjes waar Edith Piaf aan haar zangcarrière begon. Het eten is er niet spectaculair maar de sfeer is het wel, als je van accordeonmuziek houdt tenminste.

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 21

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 04

Marché Paul Bert

Net zoals Vernaison is deze markt ook in openlucht en heel gezellig. De kramen zijn er iets groter en de steegjes iets breder. De prijzen jammer genoeg ook iets duurder. Hier vind je vooral klassieke antiek en Art Deco. Maar ook architecturale elementen en antiek tuinmeubilair.

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 03

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 23

Marché Dauphine

Een overdekte markt in een modern ongezellig gebouw met op het gelijkvloers antiekwinkeltjes en op de eerste verdieping boekenwinkels, platenwinkels en een leuke fotozaak.

Puces saint ouen parijs rommelmarkt 26

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 07

Marché Jules-Vallès

Een kleinere overdekte markt met minder dure spullen. Deze komt het dichtst bij wat we van een rommelmarkt zouden verwachten.

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 16

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 14

Marché Serpette

De meest chique markt van 'Les Puces. Verwacht statige beelden, spiegels van bladgoud en kristallen lusters die recht uit kastelen geplukt zijn. Wie hier iets wil kopen begint best met de Lotto te spelen. 

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 11

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 25

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 10

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 24

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 13

Puces saint ouen rommelmarkt parijs woonblog 20

Advertisement

4 thoughts on “Rommelmarkten in Parijs: Les Puces de Saint-Ouen”

  1. Hopeloos op zoek in Parijs naar paul bert en jules valles (rue…). Blijkbaar volledig verkeerd gegaan want zaten totaal niet waar de rommelmarkt was… Dan nog eens goed bekeken op de ipad op hotel en wat bleek deze rommelmarktjes lagen aan de andere kant! Opgelet dus voor mensen die gewoon op de straatnamen afgaan :-)) Bedankt voor de tips, sebiet eens naar tombees du camion 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s