Iedereen wil Eames op de Designmarkt

We zijn net terug van de Designmarkt in Gent en wat opviel is dat Plastic Side Chair en Plastic Armchair van Charles en Ray Eames duidelijk gewilder zijn dan ooit. In alle kleuren en materialen, met originele en nagemaakte onderstellen, de stoelen waren op elke stand in overvloed aanwezig. Na wat rondvragen is het antwoord duidelijk, de stoel past in zowat elke interieurstijl, van retro tot modern. Het is een icoon dat iedereen ondertussen kent. Je kan dan ook geen woonmagazine openslaan zonder hem zeven keer tegen te komen. En een lichte stoel is op een beurs makkelijk meeneembaar, wat je van een sideboard of driezit moeilijker kan zeggen.

Eames designmarkt gent woonblog

Jammer genoeg blijft samen met het aanbod ook het prijskaartje stijgen, dus was het koopjes-spotten geblazen voor leuke items.Tip: vraag steeds of het om een vaste prijs gaat want bij zowat elke handelaar kan je afdingen. En op zondag is alles een flink stuk goedkoper, dus mooi meegenomen!

Designmarkt gent woonblog 03

Designmarkt gent woonblog 01

Designmarkt gent woonblog 05

Designmarkt gent woonblog 07

Designmarkt gent woonblog 08

Designmarkt gent woonblog 09

Designmarkt gent woonblog 10

Designmarkt gent woonblog 11

Designmarkt gent woonblog 14

Designmarkt gent woonblog 15

Designmarkt gent woonblog 18

Designmarkt gent woonblog 20

Designmarkt gent woonblog 22

Advertisement

4 thoughts on “Iedereen wil Eames op de Designmarkt”

  1. Die gele kinderwagen !!!! dat model heb ik ook gehad, in azuurblauw. Mijne kleine, die nogal groot was uitgevallen, was er echter rap uitgegroeid. Dat was in 1974. Tweedehands gekocht, destijds.

    Like

  2. ‘Modern Vintage’ is een webshop gevestigd in Amsterdam en gespecialiseerd in hoogwaardig 20e eeuw modern design. Het begon allemaal met een kleine verzameling van Eames polyester glassfiber stoelen, en nu koop en verkoop ik internationaal, enkel originele vintage design klassiekers. Nog steeds gespecialiseerd in het werk van Ray & Charles Eames, ben ik in staat om een ​​de meest zeldzame voorbeelden vervaardigd door Zenith plastics, Herman Miller en Evans te vinden. Ik krijg wekelijks nieuwe items binnen, dus als je iets ziet wat je leuk vindt of als je op zoek bent naar iets speciaals, stuur me een e-mail.
    Klik op de link om het huidige aanbod te bekijken!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s