About

Hallo! Wij zijn Britt en Tom. Leuk dat je deze blog leest! Aangezien je op deze pagina bent beland vraag je je wellicht af wie we eigenlijk zijn en waar woonblog voor staat. Of met andere woorden: hoe het allemaal begonnen is. 

Begin 2012 zijn we met woonblog gestart om onze passie voor interieur en deco te delen. We wonen in Antwerpen met onze pasgeboren dochter Mona + drie katjes en bloggen over de zoektocht naar inspiratie en praktische tips die we zelf nodig hebben om ons appartement te renoveren en in te richten.Woonblog

Omdat we enkel schrijven over de dingen die we zelf mooi vinden is woonblog onze heel persoonlijke kijk op de interieurwereld met veel aandacht voor vintage en tweedehands, Mid-Century modern en Scandinavisch design, praktische D.I.Y. projecten, inspirerende binnenkijken reportages, en citytips met de leukste interieurwinkels, designbeurzen en rommelmarktjes.

In 2012 werden we door Weekend Knack verkozen tot Best Design Blog! Feest!!

Best design blog 2012

En in 2013 opnieuw! Dubbel feest!!

Weekend blog awards woonblog woonboek

Dankzij woonblog verschenen we met uitgebreide reportages in verschillende magazine's en kranten zoals De Morgen, De Standaard, Weekend Knack, Actief Wonen, Feeling Wonen, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen, Libelle, Vitaya Magazine, Metro, Flair, Feeling,…. en in verschillende tv programmas op één. Op 12 oktober 2013 verscheen ons eerste boek 'woonboek' bij uitgeverij Van Halewyck.

Woonboek
Ben je op zoek naar meer info over woonblog, of heb je zelf tips, suggesties of een vraag, dan mag je altijd mailen naar  tom@woonblog.be . Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.

Britt x Tom

45 thoughts on “”

 1. Toevallig op jullie blog terecht gekomen bij het zoeken naar nieuwe ideetjes voor ons nog te verbouwen huis. Zijn het verbouw-avontuur al is aangegaan maar nu acht jaar en twee kinderen later wil ik het graag helemaal anders aanpakken. Dus bedankt voor de vele toffe tips, alleen de katten wc zal niets meer zijn voor onze 18 jaar oude kater πŸ˜‰
  Groetjes Jess

  Like

 2. Heb jullie website toevallig ontdekt.Te gekke site van jullie. Ben verslaafd!!! Te gekke ideeen en tips. Keep up the good work. You are great!!! πŸ™‚

  Like

 3. Hallo,
  Proficiat met jullie 1-jarig bestaan.
  Hebben jullie tips ivm scandinavische interieurtijdschriften en waar je ze kan kopen?
  Ben al in verschillende boekenwinkels geweest in Antwerpen maar (nog) geen gevonden.
  Pascale

  Like

 4. Beste Britt en Tom,
  fijne blog hebben jullie, met leuke ideetjes.
  Een jaar geleden ben ikzelf begonnen met een interieurlijn op poten te zetten, meer specifiek interieurstoffen. Je kan een kijkje nemen op de site http://www.dussk.be, mochten jullie nog verdere info willen, dan verschaf ik deze heel graag. Jullie mening hierover stel ik ook ten zeerste op prijs.
  Alvast bedankt om een kijkje te nemen.
  groetjes,
  Hans

  Like

 5. Ben toevallig in contact gekomen met jullie site en ik krijg er maar niet genoeg van! Ik woon nog thuis, maar ben volgend jaar wel van plan om samen te gaan wonen. Ik kan mij dus niet echt inhouden alsk al iets leuk zie! Heb gisteren 4 spijlen stoelen gekocht en ga ze verven zoals jullie!
  Super leuke blog! Ik ben fan!

  Like

 6. Hallo, ik las dat jullie nog op zoek zijn naar interieurs met het bomenbehang van cole & son. Wij hebben dit behang ( zwart-wit) in onze living hangen en ook in de slaapkamer ( beige-wit) van onze oudste zoon. Ik wil wel foto’s doorzenden als je wil. Wij wonen in Blankenberge.

  Like

 7. Wish this was in English ,SoI could read it. But the Photos sure does help. I love the ideas. Thank you
  Genevieve

  Like

 8. @Genevieve: Thank you so much, it’s nice to hear that you can find some inspiration on our blog, even though you don’t understand what we’re saying πŸ™‚

  Like

 9. Wat een ontzettend leuk blog! Wij hebben onlangs een oud huis gekocht inclusief (oude) meubels. Aanvankelijk was ik van plan om 95% van de meubels weg te gooien maar realiseer me na het lezen van jullie blog opeens dat het grootste deel van de meubels eigenlijk fantastisch mooi is! Houden en opknappen dus :-). Dank voor de tips!!

  Like

 10. Hallo woonbloggers!
  Voor na de vakantie: Vanaf 1 september gaan de deuren van DEPOT09 te Gent open… we willen jullie daarvan graag op de hoogte houden. Je kunt ons nu volgen op onze blog http://depot09.blogspot.be en op facebook: https://www.facebook.com/depot.ghent.
  Hierbij willen we jullie allemaal (en met name Britt en Tom) van harte welkom heten vanaf 1 september in de loods aan de Parallelweg te Gent en ook op 21 september op ons openingsfeest! Misschien en leuke combi met de het Design Event in de stadshal op 2 september….
  Groetjes, team DEPOT09 Gent !
  Ps Britt en Tom kunnen jullie ons van een emailadres voorzien… dan sturen we jullie een uitgebreid info pakket, bedankt!

  Like

 11. Superleuke blog en het boek is prachtig. Dankzij jullie ben ik werkelijk verliefd geworden op tomadorekjes. Samen met een vriend schuimen we depots en designmarkten af op zoek naar leuke spullen. Mijn tomadorekje is mijn mooiste bezit πŸ˜‰ bedankt!

  Like

 12. Beste Britt en Tom
  ik ben sedert 2 jaar een 2dehandswinkeltje gestart te bassevelde (tussen zelzate en eeklo-oost vlaanderen)
  In die periode heb ik toch reeds enige retro spullen onze deur zien uitgaan. Misschien hebt u wel interesse om eens langs te komen of even naar onze web winkel op ebay te gaan kijken.
  De naam van de ebay winkel is 2de-leven
  tevens is de naam van de winkel “2deleven”
  mvg
  Maarten Van Wesemael

  Like

 13. Hallo,
  Heerlijk,om ‘thuis’ te komen op jullie blog.
  Als vintage, retro, bloemtjes en ‘noem maar op fans ‘ stuur ik jullie dit berichtje.
  Wij baten een B&B uit op het platteland in Beernem, dichtbij Brugge.
  Ons huis, de tuin, de terrasjes en de gastenkamers zijn een allegaartje van vintage, spullen van onze verre reizen, kringwinkels, zelfs leuke dingen zo gevonden bij het grof huisvuil.
  Wie weet vinden we elkaar ,…
  Groeten uit De Weide Wereld
  Petra en Bruno
  O ja, bezoek es de blog: ‘vert poussin’, een toffe madam die woont en werkt in Parijs en bij ons logeerde πŸ™‚
  http://www.deweidewereld.eu

  Like

 14. Hoi Britt en Tom
  Ik heb een vraag over HR-beeld, voor gebruik in een tijdschrift. Zouden jullie me willen mailen? Dank, Alice

  Like

 15. Britt & Tom,
  Vraagje zijn de twee mooie Rotan zeteltjes reeds verkocht? Anders zou ik ze beiden heel graag willen kopen πŸ™‚
  Alvast hartelijk dank!
  Mvg,
  Annelies

  Like

 16. Gave tips voor verbouwingen. Ik zit er zelf aan te denken om het plafond eens een keer een andere kleur te geven. hebben jullie hier nog tips voor?

  Like

 17. Wat een super gave blog! Ik ben zelf net begonnen met het bloggen over het restylen van meubeltjes en andere DIY (http://www.remadewithlove.nl) , kijk er gerust rond voor inspiratie. Ik ga jullie website zeker regelmatig bezoeken, want jullie hebben echt super ideeΓ«n.

  Like

 18. Hallo,
  Ik heb net jullie blog ontdekt en ben aangenaam verrast !
  Ook ik ben dagelijks bezig met interieur, meer bepaald met het restylen van retro en vintage kasten. Je vind ze terug op http://WWW.PLANEETKAST.BE. Ik zou het zeer op prijs stellen om eens jullie mening te horen over mijn realisaties tot nu toe. Vriendelijke groeten, Rudi.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s